Evenementen

Marcia Haffmans geeft gevangen vrouwen een stem
Script from within: Marcia Haffmans geeft gevangen vrouwen in de VS een stem

Op zondag 22 september 2019, 15.00 uur vertelt Marcia Haffmans over haar project Script from within – hartenkreten van honderden vrouwen in Amerikaanse gevangenissen.
"Een aangrijpende versterking van verstilde stemmen."

Voor dit project voert Marcia een dialoog met gevangen vrouwen in Amerika. Originele, handgeschreven bespiegelingen van de vrouwen hermarkeert ze in glanzende borduursteekjes en verwerkt die op een kunstzinnige manier. Zo maakt zij van hun persoonlijke verhalen een beeldend archief, waarmee ze de massaopsluiting van vrouwen in de VS – waar de meeste vrouwen ter wereld vastzitten  –  onder de aandacht brengt.

Tickets, inclusief drankje: € 10,-

Lees verder

-------------------------------------

Zaterdag 5 oktober: Beatles-avond

Wegens grote belangstelling en succes herhaald: All you need ... to know about The Beatles op zaterdag 5 oktober 2019.

Bijna 90 bezoekers luisterden zaterdag 6 april jl. bij Frame.de.galerie naar All you need ... to know about The Beatles, verzorgd door Peter Vorrink. Terecht kreeg hij een staande ovatie. Super dat hij ook nog op zijn gitaar speelde! ‘Had hij zelfs meer mogen doen’, vond het publiek. Goeie tip voor de tweede voorstelling, die gepland staat op zaterdag 5 oktober!

Laat gauw weten dat je op 5 oktober wilt komen! Reserveer nu.

Lees verder

-------------------------------------

Archief

logo High T3High T3, nieuw evenement  op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019 druk bezocht!

‘Als je in je hart jong wilt blijven, heb je jonge mensen om je heen nodig’, zei wethouder Fatma Koser Kaya zaterdag bij de opening van High T3 en de expositie Theatraal bij Frame.de.galerie in de Stad van Cahen. De naam High T3 slaat op drie T’s: Theater, Tentoonstelling en een high Tea.
De wethouder zei blij te zijn dat jonge kunstenaars een podium hebben op het Kunstplein Cahen. Verrast was ze door de expositie van kunstcollectief ZonderPunt, en na het zien van de eerste theatervoorstelling. Natuurlijk genoot ze ook van de high tea, net als de ongeveer 80 bezoekers op de eerste dag en eenzelfde aantal op de tweede dag. De grotendeels zelfgemaakte baksels en hapjes zagen er niet alleen erg lekker uit, zo smaakten ze ook.
Theater
Verschillende voorstellingen die allemaal twee keer werden opgevoerd, op zaterdag 25 en op zondag 26 mei. Timo Fluitsma (ArtEZ) was de bedenker en programmeur van het theaterdeel van High T3. Hij beet ook het spits af, met de Ik stond laatst in een weiland... Het publiek was enthousiast, ‘ik kreeg kippenvel toen er opeens een veel diepere laag in het stuk naar voren kwam’, zei een bezoeker. Ook bijvoorbeeld over de film Sisters: ‘Zo knap, hoe de spanning is opgebouwd en verbeeld. Dat is de kracht van het filmisch effect.’ En het optreden van Rikkert van Huisstede was ontwapenend, vond een bezoekster: ‘Knap en vooral heel leuk hoe hij met zijn act mannenemancipatie over het voetlicht brengt. Het zet je toch weer aan het denken.’

Tentoonstelling
Tussen de theatervoorstellingen door was de tentoonstelling Theatraal vrij te bezichtigen. Eén van de jonge makers omschrijft haar werk als ‘Een kleurrijk en klunzig tafereel van gruwelijke schoonheid’.  En zo zijn er nog meer ontroerende, spannende, en intrigerende kunstvormen in Theatraal: opstellingen, filmpjes, tekeningen, schilderijen. Kom kijken!
Theatraal is nog t/m 4 augustus te zien bij Frame de galerie in Kunstplein Cahen, Muurhuizen 104 in Amersfoort. Openingstijden: vrijdag t/m zondag, van 13 tot 17 uur.
Bij de opening las de wethouder een gedicht voor van Herman De Coninck:
‘Je kunt in de wei uit een melkweg van wit één takje fluitekruid plukken om thuis in een vaasje te zetten en van dat takje één twijgje afbreken en daarvan één steeltje en daarvan één bloempje en van dat bloempje één pointe van het godganse pointillisme. Nee, dat kun je niet.

Maar ja, dat kunnen jullie wel!,’ sloot Fatma Koser Kaya af.

Lees verder voor een beschrijving van de voorstellingen.

-------------------------------------

100|100|100 Expo: 100 kunstenaars | 100 kunstwerken | 100 euro! Deze speciale verkooptentoonstelling vond plaats in het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 mei 2019.

Honderd kunstenaars verkochten hun kunstwerken voor 100 euro. Veel mensen grepen de kans om kunst te kopen. De expositie werd goed bezocht. Een bezoeker merkte op: ‘... zo leuk al die verschillende kunstwerken en disciplines, het is echt een goed overzicht van hedendaagse kunst’.

 

PIN only bij Frame.de.galerie

 

-------------------------------------

Zondag 4 augustus: Meet & Greet met enthousiast jong kunstcollectief

Speciaal voor kaarthouders van We are public, maar eigenlijk voor alle Frame.de.vrienden, vertellen jonge kunstenaars van kunstcollectief ZonderPunt over hun werk. Dat deden ze bij de opening en nu ook weer bij de sluiting van de expositie Theatraal.

"Ik ben echt positief verrast door wat hier te zien is. Wat een creativiteit, eerlijkheid en humor in één expositie!", vertelde een bezoeker. Hoe leuk is dat! 

Tijdens de Meet & Greet lichtten de kunstenaars hun werk toe: wat heeft ze geïnspireerd, hoe zijn ze te werk gegaan, wat willen ze overbrengen, wíllen ze iets overbrengen? Het enthousisasme spat eraf. Zonder punt.

  • Meet & Greet: zondag 4 augustus om 14 uur. Natuurlijk met een hapje en een drankje.
  • Expo geopend t/m 4 augustus, vrijdag t/m zondag van 13 tot 17 uur.