High T3, 2e editie

Na twee jaar en drie eerdere pogingen is het gelukt!:

De tweede editie van High T3 is op zaterdag 19 en zondag 20 maart 2022.
Dat is zeker!

voorstelling B

Jokke broque | door Anne de Blok en Yldau de Boerjokke broque

Wat nou als er een plek is, waar niemand kan liegen. Een plek waar eerlijkheid voorop staat. Zou je daar dan durven te zijn?

'Jokkebroque' is een licht komische voorstelling met muziek, vol herkenbare situaties over eerlijkheid en hoe pijnlijk maar tegelijkertijd bevrijdend deze soms kan zijn.

Anne de Blok heeft muziektheater gestudeerd aan het conservatorium van ArtEz Hogeschool van de Kunsten en is afgestudeerd als maker/performer/zangeres/actrice. Yldau de Boer is schrijver en actrice en deed haar opleiding aan de Film Actors Academy Amsterdam, kortweg FAAAM.

@jokkebroque

voorstelling B

Mash-up | door Theater Vooropleiding Amersfoort

Een gevarieerde mash-up door (oud)leerlingen van Theater Vooropleiding Amersfoort waarbij het programma op zaterdag en zondag zelfs verschillend is.

Zaterdag 19 maart

TVA zaterdag gaat de vloer op!TVA - impro

Onze TVA zaterdag studenten spelen een aantal korte scenes, onder leiding van actrice Jessica Zeylmaker, die ze live zullen improviseren. In de scenes onderzoeken ze actuele, maatschappelijke en relationele dilemma's, zowel met een lach als een traan. 

spel: Emma van Leeuwen, Fae de Krosse, Franke Wuijts, Lena Jongewaard, Lisa Holsappel, Niek Schoemaker, Nikki Berends, Nilas Rigter en  Rutger Schaap.

spelcoach: Jessica Zeylmaker
productieassistent: Julia Boschman

foto: Henry Krul

&

Zondag 20 maart TVA - impro

Het laatste avondmaal | Coemilenisex

Isa Cocco studeerde afgelopen jaar aan de TVA jaargang en werd aangenomen op Docent Theater Artez Zwolle.

Het laatste avondmaal is een maatschappelijke komische voorstelling met een licht zure nasmaak. Drie verschillende stellen eten in hun favoriete ‘All you can eat’ restaurant, het goedkope bloemetjes tafelkleed, de papieren bordjes en het houten bestek zou de ideale setting moeten zijn voor een romantische avond maar niks is minder waar.  Het laatste avondmaal is een vrije bewerking van het stuk ‘Yerma’ van Frederico Garcia Lorca (1934).

Coemilenisex zijn vijf klasgenoten uit het eerste jaar van de Docent Theateropleiding in Zwolle. ‘Het laatste avondmaal’ is de eerste voorstelling die zij hebben gemaakt in opdracht voor school. Coemilenisex bestaat uit: Coen Wigbold, Milou Stalpers, Len Caspers, Isa Cocco en Lex Buskens.

Acteurs: Coen Wigbold, Milou Stalpers, Len Caspers, Isa Cocco, Lex Buskens en Sam Galgenbeld

www.theatervooropleidingamersfoort.nl

voorstelling c

Alleen maar dit | door Lina Bravo Rebolledo en Liselot Maria Mollina en liselot

BRAVO en MOL- kennen elkaar van de opleiding Docent Theater. Al vanaf 2018 maken ze zo nu en dan samen liedjes voor een presentatie, voorstelling of andere gelegenheid. Inmiddels zitten ze in het laatste jaar van de opleiding en studeren ze af met de voorstelling: Alleen maar dit.

Ze schrijven hun debuutvoorstelling voor jongeren die zich - zeker in deze tijd - soms eenzaam kunnen voelen. Muzikaal, talig en met openheid benaderen ze de thematiek die zowel erg divers als universeel is.

‘Het wordt dan heel donker in mijn hoofd. Alsof er een grauw wolkendek over mij heen is gaan liggen en ik ieder moment kan gaan huilen. Alleen de tranen komen niet.
Soms voel je je alleen maar dit.’

voorstelling D

Leve het leven... toch? | door Timo Fluitsmazelfhulp poster

‘Mijn naam is Donald, maar jullie mogen me Don noemen. Welkom bij deze spoedcursus spiritueel verlicht denken. Hier gaan we samen gewoon heerlijk ontspannen en ff lekker onze essentie vinden. Het leven is immers iets om echt met beide handen aan te pakken, te leven dus. Echt genieten. Namasté gewoon.’

 

Timo Fluitsma is theatermaker. In 2020 is hij afgestudeerd aan ArtEZ Arnhem. Momenteel volgt hij de master New media and digital culture aan de UU. Sinds 2019 is hij, naast speler en schrijver, ook de programmeur van High T3.
Voor deze editie schreef hij voorstelling ‘Leve het leven.. toch?’ En liet hij zich inspireren door spirituele zelfhulpcursussen. “Mijn fascinatie begon bij Stefan Molyneux, die veranderde van zelfhulpgoeroe naar sekteleider. Daar ontstond mijn interesse naar de achterliggende gedachten en beweegredenen van deze zelfhulpgroepen. Leven ze naar wat ze uitdragen? Of hebben ze vooral commerciële redenen?”

Deze voorstelling onderzoekt de man achter de cursussen. Een intieme, snelle, komische theatervoorstelling waar de filosofie uitmondt in zelfreflectie en het publiek een inkijkje krijgt in het leven van de (zelfuitgeroepen) goeroe Donald.

voorstelling e

ballet of serviceThe Ballet of Service | korte film, Nederlandse Filmacademie

Tot het uiterste gaan voor perfectie op The international Butler Academy.

Op The International Butler Academy in Limburg worden mensen van over de hele wereld opgeleid tot butler voor de allerrijksten. Onder hoge druk leren ze de eeuwenoude kneepjes van het vak. Een observerende, licht-absurdistische film die de kijker meeneemt in de hyper perfectionistische wereld van het butlerschap. 

Deze film kwam tot stand in samenwerking met BNNVARA.

Regie Marlies Smeenge 
Productie Dobber Bolhuis 

Marlies Smeenge (Arnhem, 1993) begon haar studieloop op het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, als student woordkunst. Daar ontdekte ze haar fascinatie voor de schijnbaar normale mens waar een interessant of inspirerend verhaal achter schuilgaat. Ze vervolgt na drie jaar haar studie aan de Nederlandse Filmacademie, waar ze haar oog voor unieke en markante details in het dagelijks leven verder verfijnd. Haar films kenmerken zich door hun hoge empathische gehalte gecombineerd met een subtiel komische en lichte toon.

marliessmeenge.com

 

Boekingsformulier

U kunt hier uw kaartjes reserveren. Let op: per voorstelling kan je één of twee kaartjes reserveren, wil je er meer, dat kan natuurlijk! Dan graag het reserveringsformulier opnieuw invullen. Alle voorstellingen zijn € 5,-. Passepartout voor vijf voorstellingen is € 20,- in de voorverkoop (kortingscode pp 2022). Studenten betalen (op vertoon van hun collegekaart) voor vijf voorstellingen € 15,- (kortingscode stu 2022). 

Tijdstip en voorstelling Aantal kaartjes
12.15 - A: Jokke broque
12.50 - B: Mash-up - De vloer op
13.25 - C: Alleen maar dit
14.00 - D: Leve het leven... toch?
14.35 - E: The Ballet of Service (film)
15.10 - A: Jokke broque
15.45 - B: Mash-up - De vloer op
16.20 - C: Alleen maar dit
16.55 - D: Leve het leven... toch?
Tijdstip en voorstelling Aantal kaartjes
12.15 - A: Jokke broque
12.50 - B: Mash-up - Het laatste avondmaal
13.25 - C: Alleen maar dit
14.00 - D: Leve het leven... toch?
14.35 - E: The Ballet of Service (film)
15.10 - A: Jokke broque
15.45 - B: Mash-up - Het laatste avondmaal
16.20 - C: Alleen maar dit
16.55 - D: Leve het leven... toch?
Code is juist u kunt 5 euro van het totaal bedrag aftrekken.
Code is juist u kunt 10 euro van het totaal bedrag aftrekken.