High T3, 3e editie

De derde editie van High T3 is op zondag 30 april 2023! Dat is zeker! Wat nog meer zeker is; er is en fantastisch programma:

'Hallo, aandacht!' | door Lex van Wieren

Lex is zoon van twee dominees. Verdoemd om zich druk bezig te houden met het collectief. Daar is hij in zijn eentje heel druk mee bezig. Met weinig resultaat. De sociale media die hij afgezworen had, staan nu ook op zijn telefoon. Hij kijkt steeds minder om zich heen, en steeds meer op zijn scherm. Om de leegte te vullen. Maar veel zin heeft het niet.

‘Hallo, aandacht!’ is een grappige, scherpe en actuele show over onze toenemende individualistische maatschappij. 

Lex van Wieren studeerde in 2021 af aan de Koningstheateracademie voor cabaret- en kleinkunst te ’s-Hertogenbosch. Ook stond hij in de finale van het Griffioen/De Stoep Cabaretfestival 2023.

 

Absurd Heroes | door Timo Fluitsma

We leven een absurd leven en zijn gedoemd om voor altijd betekenis te zoeken in een betekenisloos universum. Toch vinden we geluk in de zinloosheid van alles om ons heen en worden we de helden van het absurde genoemd. Een voorstelling over nihilisme, de absentie van waarde, de ultieme leegte. Ik heet u welkom. Welkom in onze wereld.

‘The absurd hero's refusal to hope becomes his singular ability to live in the present with passion’ - Albert Camus

Regie: Timo Fluitsma | Tekst: Timo Fluitsma, Arash Jabbarie | Acteur: Arash Jabbarie

 

Adam bestaat niet (?) | door Liselot Mol

Liselot Mol schrijft, zingt, blijft, vindt, kijkt, hoort, praat, ziet, valt en staat. Na een kleinkunstopleiding waar ze zich verdiept heeft in liedschrijven, volgde ze een opleiding tot docent en theatermaker aan ArtEZ University of Arts, waarin ze vooral zocht naar een theatrale manier om mentale gezondheid bespreekbaar te maken. Nu is ze mentaal gezond en daar. Klaar om te vertellen wat haar de afgelopen jaren heeft beklemd, verblijd, geremd, en geroerd.

ADAM BESTAAT NIET (?) is een solovoorstelling over liefde en seksualiteit. Over vrouw zijn en verlangen. Over zoeken zonder dat je snapt waarnaar. En over Mees, Titus en Roy. Of heette hij nou Robert?

TEKST EN SPEL Liselot Mol | DRAMATURGIE Mara Hoek | POSTERBEELD Maarten Bijlsma | DANK aan alle dates van de afgelopen 10 jaar, zonder jullie was deze voorstelling er nooit gekomen!

 

Zweven | door Nelly Patist

In de art-film Zweven toont Nelly Patist het perspectief van drie jonge meisjes op het thema dood.
Samen met Naomi (11), An Berlin (10) en Dyla (9) heeft theatermaker Nelly Patist gesprekken gevoerd en beeldende scènes gemaakt geïnspireerd op de dood. In de film komen zowel theatrale als documentaire elementen samen. 

Zo is in de film te zien hoe de meisjes spelen met elementen van de dood en deze een beeld geven in een theaterzaal. Ook volgt de kijker hun gesprek met een oudere vrouw die de dood meerdere keren in haar nabije omgeving heeft meegemaakt en een wandeling over een (kinder)begraafplaats. 

Een film die meerdere malen van speelse onschuld naar diepe gelaagdheid schommelt.

‘Kinderen worden vaak buitengesloten van onderwerpen waarvan wij als volwassenen denken dat deze niet geschikt zijn voor kinderen. Maar kinderen zien ook de dood. Ik wil kinderen een stem geven omdat wij veel kunnen leren van hun. 
Zo heb ik geleerd hoe je ook plezier kan maken binnen een thema dat ik voornamelijk associeer met angst en verdriet.’ - Nelly Patist

En dat is nog niet alles...

Ook de beeldende kunstenaars hebben zich dit jaar niet beperkt tot kunst om naar te kijken, er is een spoken-word artist, een interactief schilderij en om 13.45 uur de performance The Collector van Ernest Bessems. Nog meer redenen om te komen kijken én luisteren dus! 

 

Boekingsformulier

U kunt hier uw kaartjes reserveren. Let op: per voorstelling kan je één of twee kaartjes reserveren, wil je er meer, dat kan natuurlijk! Dan graag het reserveringsformulier opnieuw invullen.

Alle voorstellingen zijn € 7,50 Passepartout voor drie voorstellingen is € 17,50 en voor vier voorstellingen € 20,- in de voorverkoop (kortingscode pp 2023). Studenten betalen (op vertoon van hun collegekaart) voor vier voorstellingen € 15,- (kortingscode stu 2023). 

Statusbericht

Sorry... Dit formulier is gesloten voor nieuwe inzendingen.