High T3, 2e editie

In verband met het Corona virus COVID-19 hebben wij het evenement moeten verschuiven naar zaterdag 23 en zondag 24 mei 2020 van 12.00 tot 17.30 uur.

voorstelling B

Broadcast Interruptions | door de Noordelingen

broadcast iterruptions‘We interrupt this broadcast for an important message.’ Je wordt ruw uit het alledaagse getrokken en in een tijdscapsule geplaatst. Verstilling volgt. Het tikken van de klok maakt plaats voor het kraken van de rails. Even staat de tijd stil, een hier-en-nu dat de hele wereld weerspiegelt ontvouwt zich. In dit hier-en-nu, flarden van levens die de universele menselijkheid bloot trachten te leggen. ‘Now please, continue your life.’

Professioneel, gewaagd en vrijgevochten. Dat is Vooropleiding Theater De Noorderlingen. In ons huis leiden wij talentvolle jongeren uit het Noorden op, die zich willen ontwikkelen in het theatervak. Dit doen wij al meer dan dertig jaar vol passie en gedrevenheid. Noorderlingen die doorstromen naar het kunstvakonderwijs doen dat met een stevige discipline en een grote artistieke bagage. De theater-, film- en televisiewereld kent inmiddels een groot aantal Noorderlingen.

Als inleiding op de NITE-voorstelling Before/After (Flint (Amersfoort), 25 maart) maken jonge acteurs van De Noorderlingen onder leiding van regisseur Karel Hermans en regieassistent Timo Fluitsma een korte pop-upvoorstelling genaamd Broadcastinterruptions  (NITE staat voor Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble. De beweging NITE is een initiatief van  Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni + Asko|Schönberg + Slagwerk Den Haag. Samen maken zij interdisciplinaire voorstellingen).

Deze theatrale inleiding gaat in op thema’s uit de hoofdvoorstelling en speelt op het toneel, op scholen en in theaterfoyers. De acteurs spelen wisselend in vier groepen van twee personen. Voor High T3 zijn twee verschillende acts (één op zaterdag, één op zondag) uitgezocht.

voorstelling B

Mens-Truatie | door Nouf Rafea

voorstelling Nouf

Via drie actrices, neemt Nouf Rafea ons mee in verschillende culturen en bespreekt ze een vrouwelijke kwestie die lang is verdoezeld. U raadt het al: de menstruatie.

In dit komische stuk met een politieke ondertoon, reizen we mee met verschillende karakters. Van een illegale reis naar Europa, door naar een detentiecentrum om uiteindelijk in de behandelstoel van de gynaecoloog te belanden.

Nouf Rafea is theatermaakster die in 2015 de scenografie opleiding aan het ‘Hoger Instituut voor Theatrale Kunsten’ in Syrië afronde. Momenteel studeert ze Docent Theater aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Nouf wil licht werpen op het lijden van vrouwen in een door mannen gedomineerde wereld. Zelf is Nouf van Syrië naar Nederland gevlucht. Zij heeft geluk gehad en is niet gearresteerd tijdens de Syrische revolutie.

De voorstelling ‘Mens-Truatie’ is gebaseerd op haar persoonlijke leven en gunt ons een inkijkje op de maandelijkse feestweek van de vrouw.

Vrees niet!  Deze voorstelling is leuk voor de hele bevolking!

voorstelling c

voorstelling future‘Welcome to the future’ (working title) | door Scholen in de Kunst, talentklas

Het kraken van het ijs. De loeiende machines. De rook. Je stapt binnen in een werkelijkheid die jou vreemd is. De toekomst is hier, en jij zit er middenin. De technologische trein is al tien keer van de rails gereden, de Apocalyps is geweest, de aliens hebben de aarde gevonden en besloten dat er geen ‘intelligent’ leven aanwezig is, Elvis Presley is bijna vergeten en alle bibliotheken zijn failliet. Welkom bij de crash-course ‘Leven in de toekomst’. De regels zijn wat veranderd, maar voel je alsjeblieft thuis.

Bij de talentklas ontwikkel je vakmanschap, discipline, toewijding en het vermogen om je talent te delen. Naast plezier en uitdaging zijn experimenteren en onderzoeken elementen uit het leerplan van de talentklas.

Timo Fluitsma maakt samen met de talentklas zijn eindvoorstelling voor de opleiding Theater Maken/Docent ArtEZ. Speciaal voor High T3 ontwikkelen ze een korte voorbeschouwing/teaser, die alleen op dit evenement te bekijken is.

voorstelling D

Heb jij enig id? | door Liselot Mol

liselotte mol

In de voorstelling 'Heb jij enig id?' neemt Liselot Mol (25) je mee in haar zoektocht naar identiteit. Want wie ben je eigenlijk? Heeft dat te maken met DNA? Of gaat het eigenlijk veel meer over wie je wilt zijn? En wat zegt jouw facebookaccount of instafeed over jouw identiteit? Of zijn je acties eigenlijk vooral een uiting van wie jij bent?

Mol schrijft liedjes recht uit het hart. Liedjes die helder en herkenbaar zijn voor menig opgroeiend mens. Met humor en zelfspot probeert ze haar eigen kwetsbaarheid op muzikale wijze met haar publiek te delen. Ze rondde in 2018 de kleinkunstopleiding Selma Susanna af en samen met haar piano speelde ze in verschillende huiskamers en op kleine podia. In september 2018 begon ze aan de opleiding Docent Theater ArtEZ waar ze op zoek gaat naar nieuwe vormen om haar kleinkunstachtergrond in te gieten.

voorstelling e

voorstelling huidzeerHuidzeer | korte film, Nederlandse Filmacademie

Huidzeer vertelt het verhaal van Johan Reijmer (49), een geïsoleerde systeembeheerder wiens huid (het enige dat zijn lichaam nog omhelst) begint los te laten door een chronisch tekort aan lichamelijk contact. Hij gaat op zoek naar een reddingsmiddel en bedenkt oplossingen die ver buiten zijn comfortzone liggen: van knuffeltherapeuten tot prostituees. De tikkende klok dwingt hem daarbuiten te treden.

Als systeembeheerder weet hij iedereen aan elkaar te verbinden met zijn computernetwerk, maar tot een persoonlijke connectie is hij niet in staat.

Scenario Thomas Meijer
Regie Jos van Meerveld
Productie Kaylee Hovemann, Bente Mars

 

Boekingsformulier

U kunt hier uw kaartjes reserveren. Alle voorstellingen zijn € 5,-. Passepartout voor vijf voorstellingen zijn € 20,- in de voorverkoop (kortingscode pp 2020). Studenten betalen (op vertoon van hun collegekaart) voor vijf voorstellingen € 15,- (kortingscode stu 2020). 

Tijdstip en voorstelling Aantal kaartjes
12.15 - A: Broadcast Interruptions
12.50 - B: Mens-Truatie
13.25 - C: Welcome to the future
14.00 - D: Heb jij enig id?
14.35 - E: Huidzeer (film)
15.10 - A: Broadcast Interruptions
15.45 - B: Mens-Truatie
16.20 - C: Welcome to the future
16.55 - D: Heb jij enig id?
Tijdstip en voorstelling Aantal kaartjes
12.15 - A: Broadcast Interruptions
12.50 - B: Mens-Truatie
13.25 - C: Welcome to the future
14.00 - D: Heb jij enig id?
14.35 - E: Huidzeer (film)
15.10 - A: Broadcast Interruptions
15.45 - B: Mens-Truatie
16.20 - C: Welcome to the future
16.55 - D: Heb jij enig id?
Code is juist u kunt 5 euro van het totaal bedrag aftrekken.
Code is juist u kunt 10 euro van het totaal bedrag aftrekken.