Lonely hearts | 5 april t/m 12 mei

Lonely hearts
  • Opening: 6 april 2019
  • Afsluiting: 12 mei 2019

Tijdens deze speciale pop(up)art-expo van 5 april tot en met 12 mei 2019 exposeren vijf kunstenaars in Frame.de.galerie in Kunstplein Cahen. Lonely hearts is open van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Lonely hearts is een verrassende mix van 2D- en 3D-popart van verschillende kunstenaars. Niet voor niets is voor deze titel gekozen: de hoes van de lp Sgt Pepper’s Loney Hearts Club Band was de aanjager van de pop-art!

Deelnemende kunstenaars: Anita Kremers (ruimtelijke objecten), Edith Elshof-Stevens (mixed media neo pop-art), Marieke Noordhuis (pop-upboeken), Miriam Kocken (tekeningen), Susanne Blom (tekeningen/portretten uit één lijn). De kunstenaars tonen hun werk met een knipoog naar de pop-artstroming.

Pop-art is letterlijk ‘populaire kunst’ en is ontstaan in de jaren zestig, de tijd van seksuele revolutie en vrouwenemancipatie. Veel popartwerken drukken dan ook vrijheid uit, zonder diepere bedoeling. Ze zijn vooral decoratief. Popartkunstenaars maken vaak gebruik van alledaagse gebruiksvoorwerpen.

Beatles-kenner Peter Vorrink opende deze expo op zaterdag 6 april om 15.00 uur. De kunstenaars waren ook aanwezig om over hun werk te vertellen. Zij zijn speciaal gekozen bij het evenement ‘All you need ... to know about The Beatles’ van zaterdagavond 6 april (reprise op zaterdag 5 oktober!).