Als we wederkeren

ansichtkaart als we wederkeren

Pam Werlotte en Allard Hebbink tonen twee weekenden hun conceptuele art work, ‘Als we wederkeren’ in Frame.de.galerie.

Deze installatie is losjes gebaseerd op een essay van Michelle Alexander, ‘What if we’re coming back’, waarbij ze stelt: ‘We don’t have to believe in reincarnation to fight for a world that we’d actually want to be born into.’

Want hoe is het om anders te zijn of niet in de gietvorm te passen die de maatschappij van ons verwacht. Een belangrijk thema. Het kan elk van ons overkomen en daarom is het soms goed om je af te vragen, wat Als we wederkeren.

Conceptueel gezien verbeeldt het kunstwerk een ruis in de maatschappij, die ervoor zorgt dat mensen zich niet gehoord voelen. Metaforisch ervaren kijkers deze ruis doordat er naast beeld, ook gewerkt is met geluid. De installatie is een afdruk van verschillende gezichten. Achter deze objecten zitten speakers in buizen, deze speakers spelen de interviews af. 

Van een afstand is niets verstaanbaar omdat alle verhalen door elkaar heen worden afgespeeld, het wordt dan een kakofonische ruis. Pas als je geconcentreerd en dichtbij luistert hoor je één verhaal en krijgt het de impact die het verdient.

Pam Werlotte volgt een studie grafisch vormgever aan de HKU en Allard Hebbink studeert Muziek & Technologie aan het HKU. Samen hebben ze al twee projecten met succes afgerond, een soundscape over Van Zanten en een installatie die ging over het taalgebruik binnen relaties.

Zaterdag 1 tot en met zondag 9 juni.  De feestelijke opening wordt zaterdag 1 juni 2024 om 14.30 uur verricht door wethouder Willem-Jan Stegeman, Timo Fluitsma (voordracht) en Dewy Hinderdael (spoken word).

Afwijkende openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur, de kunstenaars zijn alle dagen aanwezig.